Disfunctie erectilă / impotenta

Disfunctia erectilă (impotenta) este denumirea stiintifică pentru problemele de erectie pe termen lung. Apare atunci când nu se ajunge la o rigidizare suficientă a penisului necesară actului sexual.

Diagnosticarea impotentei / disfunctia erectilă este în crestere

Impotenta, profesional cunoscută sub numele de disfunctie erectilă, este incapacitatea unui bărbat de a atinge erectie sau să o mentină pe durata necesară, pentru întretinerea actului sexual. Acesta este cea mai frecventa tulburare sexuala la populatia de sex masculin, a cărei incidentă este surprinzător de mare. Conform estimărilor problemele de erectie pe plan mondial afectează mai mult de 150 de milioane de bărbati si fiecare al doilea bărbat cu vârsta de peste 40 de ani s-a întălnit cel putin o dată în viata cu una dintre formele de disfunctie erectilă.

Probleme de erectie au pentru majoritatea bărbatilor un impact grav asupra psihicului si asupra relatiilor parteneriale. Acest lucru arată în mod clar faptul că impotenta afecteaza în mod semnificativ viata acestora. Desi în unele cazuri de disfunctie erectilă indică o boală severă, de exemplu de natură vasculară, de obicei majoritatea au cauze de natură psihică. Excesul de stres, anxietate sau depresie conduce apoi la insuficientă în momentele intime. Unele probleme de erectie nu durează mult timp sau nu apar des, dar atunci când creste frecventa acestora creste, aceasta ar putea însemna că suferiti de disfunctie erectilă.

 

Nivelul erectiei se poate aloca la aceste grade:

Nivelul 1:
Penisul este mai mare (decât de obicei), dar nu este rigid. Dacă această stare se manifestă des, recomandăm consultarea unui medic.

 

Nivelul 2: 
Penisului este rigid, dar nu suficient pentru penetrare Barbatul se simte excitat, dar penisul se comportă altfel. Penetrarea nu este posibilă. Pe măsura cresterii erectiei, uneori acesta, "se intăreste", alteori dimpotrivă se pierde. Este important insă să întelegem cât de exceptională sau curentă este această situatie. Dacă se intâmplă uneori nu este motiv de îngrijorare. Dacă acest lucru insă se repetă, este recomandabil să rezolvati situatia cu medicul dumneavoastră.

 

Nivelul 3: 
Penisul este destul de rigid pentru penetrare, dar nu suficient de tare Gradul de erectie permite actului sexual, dar pentru multe cupluri tăria nu este ideală. O întrebare importantă este dacă erectia se mentine si după penetrare.

 

Nivelul 4: 
Penisul este tare si rigid.