Cum decurge erectia?

Erectia este starea în decursul careia are loc umplerea penisului cu sânge. Acest lucru se datoreaza corpului cavernos, care este alcatuit din tesut erectil spongios. În timpul umplerii acestuia penisul se întareste si se alungeste.

Cum se ajunge la erectie?

In partea superioara a penisului sunt doua corpuri cavernoase alungite. La erectie se ajunge astfel încât daca la arterele care furnizeaza sânge catre penis ajung informatii de la centrul de erectie, acestea îsi maresc volumul si prin ele începe sa circule mai mult sânge. În acest mod are loc umplerea corpurilor cavernoase. Astfel, volumul întregului penis creste odata cu ridicarea acestuia. Prin erectie se mareste în acelasi timp si diametrul uretrei, usurând astfel spermei evacuarea acesteia.

Scara duritatii erectiei

Pentru o mai buna determinare a duritatii erectiei, a fost introdusa o scara oficiala, numita EHS (erection hardness score - scara duritate erectie).

Dupa introducerea si validarea acesteia, gradul de rigiditate al penisului este evaluat pe o scara de la 1 la 4. Aceasta clasificare este, de asemenea, esentiala în identificarea disfunctiei erectile.

 

Nivelul 4: Penisul este complet tare si rigid
Stare ideala de erec?ie, de care se bucura fiecare barbat si partenera sa. Mai mult decât atât pe acest tip de erectie te poti baza întotdeauna.

 

Nivelul 3: Penisul este destul de rigid pentru penetrare, dar nu suficient de tare Gradul de erectie permite actul sexual, dar pentru multe cupluri taria nu este ideala.
O întrebare importanta este daca erectia se mentine si dupa penetrare.

 

Nivelul 2: Penisului este rigid, dar nu suficient pentru penetrare
Barbatul se simte excitat, dar penisul se comporta altfel. Penetrarea nu este posibila. Pe masura cresterii erectiei, uneori acesta, "se intareste", alteori dimpotriva se pierde. Este important insa sa întelegem cât de exceptionala sau curenta este aceasta situatie. Daca s-a intamplat pentru prima data si in plus la incercarea de a face dragoste in vizita la soacra, nu exista nici un motiv sa va faceti griji. Daca acest lucru insa se repeta, este recomandabil sa va luati inima in dinti pentru a rezolva situatia cu medicul dumneavoastra.

 

Nivelul 1: Penisul este mai mare (decât de obicei), dar nu este rigid
Este stadiul, care ar putea fi fara nici o exagerare, comparat cu jeleul. Este aceasta doar o indispozitie de moment cauzata de consumul exagerat de alcool? Daca raspunsul sincer este nu, sau dimpotriva beti atat de mult incât sa dati vina doar pe alcool, atunci vizita la un medic este foarte necesara.